Kulcs-Zár Szerviz

Rólunk

Rólunk

Üzletünk, a Kulcs-Zár Szerviz 1992-ben indult egyéni vállalkozásként. Kezdetben csak egyszerű lakáskulcsokat másoltunk, majd két hónap múlva cipőjavítással bővítettük tevékenységünket. Kis idő múlva egy új kulcsmásoló gép vásárlásával lehetőségünk nyílt az úgynevezett “fúrt” biztonsági lakáskulcsok és az autókulcsok közül a “lapon mart”,”belső pályás” és a Ford kulcsok másolására. 1995-től aztán az autógyárak indításgátlót építettek az autókba. Hogy ezeket az új, immobilizeres kulcsokat is el tudjuk készíteni, vásároltunk egy erre a célra kifejlesztett immobilizeres kulcsmásoló gépet. Örömünk azonban nem tartott sokáig, mert az autógyárak 1997 végétől újabb transpondert szereltek az autókulcsokba. Hogy az új kulcsokat is másolni tudjuk, megint be kellett szereznünk egy erre a célra alkalmas transponder másoló és kulcs tanító gépet. Ahhoz, hogy ezeket az új generációs kulcsokat fel tudjuk tanítani az autókra, szükség van egy négy jegyű login kódra. Ezt az új autó vásárlásakor adják egy műanyag szalagon. (VAG típusok) Sajnos ezek általában elvesznek, így rákényszerültünk a pin kód, másnéven login kód megfejtésére.

Mivel az autógyárak mindig újabb és újabb transponderrel szerelik a járműveket, az immobilizeres kulcsok másolása nem egyszerű feladat elé állított bennünket.  Megint új gépet kellett vásárolnunk, amivel úgy lehet “elfogadtatni”, vagy “feltanítani” az immobilizeres kulcsokat. Ez a gép azonban sajnos nagyon az elsők között készült, így nem hozta meg a hozzá fűzött reményeket. Így újra vásárolnunk kellett egy gépet, amivel megbízhatóan tudjuk feltanítani a transponderes kulcsokat. A loginkódot tartalmazó műanyag szalagot felváltották a különböző kódkártyák. Napjainkban már egyre több márkánál  nem is adják oda a kódot  biztonsági okokra hivatkozva. Jelenleg már alig van olyan immobilizeres kulcs, amit ne tudnánk elkészíteni. Folyamatosan képezni kell magunkat, hogy minél több típushoz tudjunk kulcsot készíteni ha az összes kulcs elveszik akkor is. Nagy szerencsénk van mert a munkánk a hobbink is egyben. Most már tudunk készíteni BMW, Mini, Rover75, Fiat, Alfa, Lancia 2-es kódú, valamint Iveco 3-as kódú immobilizeres kulcsokat is. Kikapcsolunk és újraprogramozunk szoftveresen gyári immobilizereket. A kulcs programozáshoz nélkülözhetetlen biztonsági belépő “PIN” kódot számolunk ECU-ból, KILÓMÉTERÓRÁBÓL, BSI-ből, UCH-ból, BCM-ből, SKIM-ből, KESSY-ből, CIM-ből, KEYPAD-ból, IMMOBOX-ból, DISPLAY-ből, ICU-ból, CPH indításgátló egységekből. Ha az összes kulcs elveszik, kismotor, nagymotor és  autókulcsok esetén,  szakmai felkészültségünknek köszönhetően ebben az esetben is pótolni tudjuk a kulcsot.  Nem kell zárgarnitúrát és a jármű immobilizer rendszerét cserélni.  Ezért sokkal olcsóbban meg tudjuk oldani a problémát, mint egy márkaszerviz. Erre a tevékenységünkre felfigyeltek a márkaszervizek országunkon belül és országhatárainkon túlról is. Sok esetben kérik ki szakmai véleményünket, és biztosítanak számunkra munkát. Két üzletünk van, ahol összesen négyen dolgozunk: Szökrényes Zoltán, Szökrényes Lajos és fiaink. Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal személyesen, telefonon vagy E-mailben!

2014

Nagyon sok idő telt el a honlapunkon olvasható “bemutatkozás” megírása óta. Ezért elérkezettnek láttam az időt a  folytatására. Hisz ha valaki ebben a szakmában megáll egy elért szinten, akkor rövid idő alatt lemarad a rohamosan fejlődő immobilizerek rejtelmeiben.

Már több éve a gyári távirányítós kulcsok pótlását tűztük ki elsődleges célként. Próbálunk olcsóbb áron és gyorsabban dolgozni, mint a márkakereskedések. Ez többségében sikerül is. Nem sok olyan jármű van jelenleg forgalomban, amihez nem tudunk lehetőleg gyári kulcsot készíteni, legyen az távirányítós vagy sima kulcs. Ezeknek a gyári kulcsoknak az elkészítéséhez szükséges gép jelenleg nem kapható a piacon. Ezért a hivatalosan gyártott és forgalmazott, a gyárihoz hasonló, szinte a gyárival megegyező tudású diagnosztikai programok beszerzése volt az első feladat. Ezekből több olyat vásároltunk, amit a gyártó engedélyével mi fordítottunk le magyar nyelvre, a könnyebb és érthetőbb használat érdekében. Második feladatunk a rengeteg típusú gyári kulcs beszerzése volt. Azt kell mondanom,aki autókulcs készítéssel foglalkozik ,annak napra késznek kell lennie a fejlődésben. Ehhez nagyon nagy elhivatottság és rengeteg sok idő kell. Örömömre szolgál ,hogy a szakma iránti szeretet a fiamban is megvan, nem csak bennem. A gyárakban a mérnökök mindig fejlettebb immobilizer rendszert fejlesztenek a nagyobb biztonság érdekében. Egy példát említenék a sok közül. Nem volt egyszerű feladat például a BMW E. széria smart kulcs készítésénél  lehetséges hibák okának megoldása. Számunkra ez már a múlt. Még napjainkban is tudunk olyan “próbálkozókról”, akik még most sincsenek tisztában azzal, hogy mit és hogyan csinálnak, ezért sokat hibáznak, így sok drága kulcsot rontanak el. Pedig ezt az immobilizer rendszert már minden ezzel foglalkozónak illene ismerni.

Ennek ellenére is sokan nevezik magukat “Kulcskirály” néven.  Mi nem nevezzük magunkat így, pedig nagyon sok olyan kulcs van amit mi készítettünk először az országban, sőt több olyan is amit jelenleg is csak mi tudunk elkészíteni. Sajnos a kulcsmásoláshoz nélkülözhetetlen eszközökből  nagyon sok olcsó feltört kínai termék kapható az interneten.  Ami nem jó, mert nekünk a drága ,eredeti ,megbízható termékeket kell megvenni ,amivel biztonságosan és jól lehet dolgozni. Hisz nekünk ez a szakmánk, ezért hosszú távra kell tervezni. Jelenleg is van pár “megoldatlan” feladat amin dolgozunk, és bízunk a mielőbbi sikeres megoldásban. Jó lenne belemerülni az újabb Volvo, Mercedes 2006-tól és a jelenleg még nem teljesen megoldott BMW Fxx széria kulcs pótlásába. Utóbbi típushoz már készítettünk 2012-as autóhoz pótkulcsot, aminek minden funkciója hibátlanul működik. Ezt mindenképp sikernek tekintjük, de még nem  teljes a megoldás, mert eközben a BMW mérnökök kifejlesztették a “CAS4+” indításgátló rendszert. Dolgozunk rajta…….

Röviden ennyi volt az eltelt évek története. Bízva a jövőbeli sikereinkben, remélem pár év elteltével ismét tollat kell ragadnom a folytatás írásához. Addig is keressenek bennünket bizalommal valamelyik elérhetőségünkön. Mi mindent megteszünk, hogy segítsük megoldani az Önök problémáit!

Üdvözlettel: Szökrényes Zoltán

 
Figyelem! Megkérek minden ügyfelünket, csak abban az esetben keresse fel üzletünket ha nem törvénybe ütköző céllal akar kulcsot készíttetni !!!